PageRank uppdateras just nu

I Google toolbar, rapporterar bland andra Rund kvadrat och IT Teknik. Egentligen var själva uppdateringen av PageRank redan i juli men det är först nu det har börjat hända saker i våra Google toolbar (det vanligaste verktyget för att kolla en sajts PR).

För att kolla vilket PageRank en sida kommer få när uppdateringen är klar (det brukar ta ett tag innan alla datacenter har uppdaterats) rekommenderas Live PR. Till mitt stora nöje kommer den här bloggen att få PR6 :).

PageRank är kanske inte så viktigt egentligen men det är ändå ett bra riktmått på hur bra en sida är. Det är i alla fall kul att se hur stor trust Google har till sidan, även om backlinks kanske är ett viktigare verktyg när man jobbar men sökmotoroptimering och inlänkar.

Men det är som Jim påpekar i sitt inlägg om uppdateringen, viktigt att utnyttja alla medel som finns. Ett sådant medel är PageRank och det har helt klart ett bra och användbart syfte.

Läs även SEO-forums tråd om uppdateringen.

4 reaktioner till “PageRank uppdateras just nu

  1. Ok, tack för svaret. Hoppas jag kan få en tvåa åtminstonde. Har undrat om jag gjort något fel för att inte få nån rankning alls. Men det beror nog på att jag knappt haft några inlänkar till sidan innan.

Lämna en kommentar